От А до Я за зъбните импланти

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
д-р Венци Станков
Дентална медицина Д-р Станков

Имплантирането е най-щадящият и безкомпромисен вариант за възстановяване на загубен зъб. За да се постигне крайната цел, е важно да се възстанови комплексно цялата загубена система, която е поддържала зъбa. С времето костта в областта на обеззъбения участък намалява и това би затруднило поставяне на имплант. С помощта на най-съвременните методи на пародонталната хирургия, се възстановяват пълният обем на костта и венеца около бъдещия зъб.

Денталният имплант е титаниев винт, който замества корена на липсващия зъб. Той е основата, върху която се поставя бъдещото възстановяване – корона, мост или протеза. С импланти могат да се възстановят един, няколко или всички зъби на горна и долна челюст. Този тип лечение има множество предимства, които го правят най-предпочитаният метод за заместване на липсващи зъби, както от лекарите, така и от пациентите.

Имплантите се усещат като естествени зъби

Едно от най-големите предимства на денталните импланти е това, че надимплантните конструкции изглеждат, функционират, поддържат се и се усещат като естествени зъби. Можете да се храните, говорите и да се усмихвате без притеснение.

Дългосрочно решение

Съвременните импланти са напълно биосъвместими и се интегрират успешно с околните тъкани, което осигурява стабилност и е от изключителна важност за дълготрайността на конструкциите. Правилните грижи и редовните профилактични прегледи могат да гарантират стабилност на възстановяванията през целия живот.

Запазват се околните зъби и костта

Когато един липсващ зъб се възстановява с традиционен мост, е необходимо да се изпилят съседните зъби. Много често те са напълно здрави. Имплантите позволяват възстановяването да стане без засягане на околните зъби, като по този начин се гарантира минимална инвазивност.

Когато е загубен зъб, костта в съответната област започва да се „стапя” и може да загуби 25% от обема си само в рамките на една година. Имплантирането възстановява напълно процеса на дъвчене, а костта се запазва под стимула на дъвкателните сили.

Поставянето е безболезнено

Процедурата по имплантиране е атравматична. Прецизният контрол на болката по време на манипулацията осигурява пълен комфорт за пациента. Поставянето на имплант завършва без открита рана, така че да може да продължите нормалното си ежедневие.

Красиви са

Днес изискванията по отношение на естетиката са много високи и това налага един по-различен поглед в денталната медицина. Рядко очакванията са само за по-добрa функция (дъвчене), а се превръщат в желание за атрактивна усмивка. Надимплантните възстановявания могат да пресъздадат до съвършенство вида на естествените зъби и да съхранят хармоничната усмивка.

Съхраняват младежкия вид на лицето

Зъбите играят ролята на естествена подпора за устните. Обеззъбяването може да прибави 20 г. към лицето ви, тъй като кожата в съответната зона се отпуска. Долната трета на лицето става по-къса, носът и брадичката изглеждат по-големи, а устните – тънки и напрегнати, бръчките видимо се задълбочават. Възстановяването на липсващите зъби с импланти възвръща естествената форма и младежкия вид на лицето, а едновременно с това и увереността да се усмихвате.

Имплантите изискват грижи, точно както нашите естествени зъби. Редовните профилактични прегледи, периодичното професионално почистване на зъбите и спазването на добра орална хигиена осигуряват на пациентите отлично дентално здраве и дълъг живот на конструкциите.

Сподели в:

Коментарите са затворени