Възпаление и болка в гърлото

Симптомите при възпалено гърло обикновено са първи белег при развитие на остра вирусна инфекция. В 90% от случаите възпаленото гърло се развива при стандартни простудни заболявания, вследствие на вирусна инфекция, включително грип, морбили, варицела, херпес или инфекциозна мононуклеоза. Класическите симптоми при възпалено гърло включват появата на усещане за парене или щипане по задната част на гърлото, болка при преглъщане и болки в шията. Вирусите, както и обикновената настинка, често започват с атака на гърлото.

Възпаленото гърло създава особен дискомфорт и е добре да се вземат мерки, които да подпомогнат организма в справянето му с инфекцията, за да се предотврати по-сериозно заболяване. Лечението трябва да е съобразено с етиологичния причинител – вируси или бактерии.

Независимо каква е причината обаче, първата грижа, когато усетите болки в гърлото, е да вземете мерки и бързо да ги облекчите. Добре е да се спрете на медикамент, който да лекува възпаленото гърло, а не само да облекчава временно симптомите. Попитайте Вашия фармацевт в Аптеки Запад за ефективни начини и съвети за справяне с болезненото и зачервено гърло.

Коментарите са затворени