Семинар „Новости в детските грижи и имунопрофилактиката“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На 26-ти ноември в арт-галерия и музей „Филипополис“ се проведе семинар на тема „Новости в детските грижи и имунопрофилактиката“, организиран от Аптеки Запад. Събитието се проведе с любезното съдействие на нашите партньори Medis, Omron, Montavit, Chemax Pharma и Sanofi. Лекторите разискваха актуални за сезона на настинките и грипа теми, когато честотата на респираторните заболявания се покачва и представиха иновативни и ефективни решения при остри дихателни инфекции, с акцент върху грижата за малките пациенти.

Семинарът бе открит от магистър-фармацевт Милена Каменова от Аптеки Запад и продължи с лекция на тема „Имуномодулация при остри респираторни инфекции с Defendyl Acute“, водена от магистър-фармацевт Александър Спасовски. Фармацевтична компания Sanofi с лектор маг.-фарм. Деница Величкова представи ново решение при суха кашлица и възпалено гърло.

Omron разискваха ролята на иновативните технологии в небулайзерната терапия при лечението на респираторни заболявания, с лектор Мария Янева. Д-р Силвия Новакова, алерголог в диагностично-консултативен кабинет в УМБАЛ „Свети Георги“, представи фитотерапевтичен подход при кашлица и остър катар на дихателната система. Людмила Панева от Chemax Pharma завърши лекционната част с ефективни решения в сезона на настинките и грипа за малките пациенти.

Сподели в:

Коментарите са затворени