Избор на рамка за очила спрямо формата на лицето

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Знаете ли, че повечето от половината възрастни смятат, че ако трябва да носят очила, те няма да им подхождат. Но има няколко трика за избор на рамки за очила, които ще подчертаят вашата красота. За петте най-често срещани форми на лицето има определени рамки, които могат да Ви подхождат по-добре от другите, като Ви помогнат да се чувствате фантастично с очилата си. Когато намерите точния модел, той не изглежда нито твърде голям, нито прекалено малък за лицето Ви. Пасва перфектно и оформя чертите толкова добре, че дори се харесвате повече с очила.

Идеята е да се спрете на рамки, които да допълват формата на лицето Ви, за да балансирате и подчертаете най-добрите си черти. Не забравяйте, че това са само съвети и трябва да изберете и носите рамки, в които се влюбите. Съобразете се с формата и особеностите на лицето си, както и с цвета на очите и косата.

Овално лице

Най-често срещаната форма, овалното лице. Тъй като чертите на овалната форма на лицето се считат за доста балансирани, повечето модели очила подхождат. Старайте се да не избирате прекалено големи или твърде малки. Препоръчва се да се изберат рамки, които са малко по-широки от най-широката част на лицето Ви. Геометричните линии контрастират с нежните форми на лицето и така се получава баланс, който подчертава естествената красота.

Кръгло лице

Кръглото лице се характеризира с по-широки скули, кръгла брадичка и извита линия на косата. Добавете баланс като изберете кръгли рамки. Квадратните или правоъгълните рамки са по-подходящи за кръглото лице, което го прави да изглежда по-дълго. Много подходящи са моделите със съвсем леко издължени нагоре краища, те ще фокусират вниманието върху очите и ще подчертаят невероятните скули. Изберете рамки, които подобряват вашия уникален стил. Стремете се към някакъв ръчно изработен детайл или смел цвят, за да направите впечатление.

Квадратно лице

Квадратната форма на лицето, обикновено е с изразени линии на челюстта и по-широко чело, пропорционално на дължината на лицето. Кръгли или овални рамки отговарят на квадратните лица, създавайки баланс чрез омекотяване на чертите на лицето. Интересната форма на кръглите очила, ще добави винтидж усещане към външния Ви вид, докато овалните рамки са класически и елегантни. Перфектните очила за Вас са – тънка и семпла рамка, която подчертава веждите и овални стъкла, които са малко по-широки от лицето.

Сърцевидно лице

Широко чело, което се стеснява със заострена брадичка, е характерно за лицето с форма на сърце. Дамите с такова лице се считат за най-облагодетелствани по отношение на разнообразие от модели, които им отиват. Потърсете рамки, които са по-широки от челото Ви. Стилът на рамките „котешко око“ ще подчертае формите на лицето, като прави челото да изглежда по-тясно, а скулите по изразени. За по-изтънчен външен вид, може да заложите на рамки, без долен ръб.

Удължено лице

Обикновено по-дълги, отколкото широки, с тесен нос, продълговатите лица обикновено имат по-четвъртита челюстна линия. Широките рамки, стил „авиатор“, ще изравнят по-дългото правоъгълно лице, като го направят, по-късо и по-балансирано. Квадратна рамка, също е чудесен вариант.

И не забравяйте, че хубавите очила не са непременно най-скъпите. Заложете на качествени и здрави рамки, защото този аксесоар ще Ви служи всекидневно в продължение на няколко години. Едно от най-важните правила е да не подчертавате това, което не харесвате. Ако не знаете каква е точно формата на вашето лице и кои са най-подходящите модели очила за Вас, то следвайте нашите препоръки и се оставете в ръцете на компетентните служители в оптиката.

Сподели в:

Коментарите са затворени