Помощ при мускулни схващания

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Внезапното схващане на мускул е особено неприятно и не само спортуващите хора се оплакват от този проблем. Независимо дали ще се появят през деня или нощем, винаги са неочаквани и болезнени. Вижте какво причинява мускулните схващания и как да се справим с тях.

Усещането за схващане и скованост всъщност представлява повишеното напрежение в мускула и се причинява от травма на околните тъкани.

Кръвообращението на засегнатото място се затруднява, което допълнително забавя възстановителния процес. Превенцията на мускулните схващания е напълно постижимо начинание: чрез избягване на прекомерно натоварване, достатъчен прием на течности, както и чрез допълнителен прием на витамини и минерали.

По-леките мускулни схващания може да се овладеят с постепенно разтягане на засегнатия мускул до отминаване на болката. Може да се използва и продукт с локално действие. Пластирите за болка оказват загряващо действие и подобряват локалното кръвообращение. Помагат в случаите, при които се препоръчва загряване – схващане, скованост, болки в мускулите при простудни заболявания.

Сподели в:

Коментарите са затворени