Kрасива кожа с течен колаген и Асай Бери

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Красивата кожа винаги е била символ на здраве и красота. Кожата е нашата „визитна картичка“. Като най-голям орган в човешкото тяло, тя първа се среща със заобикалящата ни среда и ни предпазва от нейното въздействие – студ, вятър, прекомерна слънчева светлина, замърсен въздух и други.

Запазването на младежкия външен вид на кожата е мечта за всяка жена. Напредването на възрастта, заедно с повишените нива на стрес и липсата на сън, обаче, могат да доведат до преждевременно състаряване на кожата, поява на бръчки, петна и други несъвършенства. За да се погрижим за добрия вид на кожата е важно спазването на здравословен начин на живот, добре балансирана диета и снабдяване на организма с ценни нутриенти.

Колаген

80% от сухата маса на кожата се формира от структурния протеин колаген.Той е отговорен за здравината и еластичността на кожата и съединителната тъкан. Освен в кожата колагенът се намира в големи количества в сухожилията, костите, кръвоносните съдове и други. Количеството на произведения в организма колаген намалява с напредване на възрастта и това става причина за появата на първите фини линии по кожата. За поддържането на еластична и гладка кожа може да допринесе допълнителният прием на течен колаген под формата на биоактивни колагенови пептиди.

Допелхерц® систем Колаген Beauty

Немската фармацевтична компания Куайсер фарма предлага на българския пазар течен колаген с марката Допелхерц. Продуктът Допелхерц® систем Колаген Beauty съдържа колагенови пептиди и екстракт от Асай Бери, съчетани с витамини и минерали за красива и еластична кожа.

Големината на молекулата е от значение

Едно от предимствата на продукта е именно съдържанието на биоактивни колагенови пептиди. Колагеновата молекула е голяма и за да се постигнат така желаните ефекти се налага да бъде подложена на процес на хидролиза. Процесът на раздробяване (хидролиза) на молекулата на колагена до малки фрагменти (колагенови пептиди), подобрява неговото усвояване. Установено е, че молекулите с различна големина стимулират различните видове клетки да произвеждат колаген. Колагеновите пептиди с размер (молекулна маса) 3kDа стимулират хондроцитите (клетките в ставния хрущял), а тези с молекулна маса до 2kDа – фибробластите (кожните клетки).

Клинични проучвания с 2,5 g колагенови пептиди

Друго сериозно предимство е съществуването на клиничните проучвания, направени с 2,5g колагенови пептиди, точно колкото се съдържат и в Допелхерц® систем Колаген Beauty. Според проучванията редовният прием на 2,5g. колагенови пептиди намалява дълбочината на бръчките с до 20% след 8 седмици, в кожата се установява 60% повече колаген*, повишава се и концентрацията на проколаген. Дамите се радват на 15% по-еластична кожа** само след 4 седмична употреба, а в кожата се отчита 18% повече еластин. Наблюдава се подобрена кожна структура и повишена плътност на дермата след 6 месечна употреба. Освен за гладка кожа, всяка жена си мечтае да има здрави и красиви нокти. Проведените проучвания установяват, че приема на 2,5g колагенови пептиди в рамките на 2 месеца увеличава скоростта на растеж на ноктите и подобрява здравината им. До 42% намалява чупливостта на ноктите след 6 месечен прием.

Комбинацията

Благотворен и разкрасяващ ефект върху кожата оказват и другите подбрани съставки в комбинацията. Интересно е съчетанието с екстракт от екзотичното растение Асай Бери, което има антиоксидантни свойства и предпазва клетките на кожата от преждевременно стареене. Включеният в състава витамин С допринася за антиоксидантна защита и подпомага синтеза на колаген от организма. В съчетание с цинк, витамин А и биотин той подпомага метаболизма и деленето на клетките, както и по-бързото възстановяване. Микроелеменът мед допринася за доброто състояние на съединителната тъкан и правилната пигментация.

Индивидуален флакон

От значение за запазване на качествата на продукта е и начинът на опаковане и съхранение. За да гарантира точно дозиране и удобен прием по всяко време, без вода, без специални изисквания за съхранение, продуктът Допелхерц систем Колаген Beauty се предлага в опаковка от 30 индивидуални флакона по 25 ml. Ключът към младата и красива кожа е в точната комбинация от съставки и своевременната грижа. Допелхерц систем Колаген Beauty е иновативна комбинация от течни биоактивни колагенови пептиди, екстракт от Асай Бери и витамини, разработена изцяло за да ви осигури перфектна грижа за кожата, добро самочувствие и комфортен прием.

**Proksch E. at all, 2013 *Proksch E. at all, 2014

 

Сподели в:

Коментарите са затворени