Кожни обриви през пролетта и лятото

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

През пролетта и лятото броят на хората с обриви по кожата определено се увеличава. Кожата на човека е терен за множество реакции – зачервяване, обриви, парене, промени в цвета на кожата, мехурчета, подуване – всичко това са симптоми на кожна алергия и възпаление. Пролетно-летният сезон е най-благоприятният период от годината за тези здравословни проблеми.

Слънчевата алергия се дължи на реакция на имунната система към слънчевите лъчи. Кожата реагира към светлинния спектър на слънчевите лъчи по различен начин. Най-често се появява зачервяване, уртикария, подуване и сърбеж по откритите, изложени на слънчева светлина, части на тялото. Лечението е локално с антихистаминови мехлеми с охлаждащо действие и допълнително облекчаване на болката.

През топлите месеци зачестяват и ухапванията от различни насекоми, които причиняват реакции на кожата като сърбеж, болка и зачервяване. При проява на алергична реакция, както и при персистиране на кожните промени или влошаване, е необходимо използването на продукт за външно приложение, който да облекчи сърбежа, болката и реакциите на свръхчувствителност на кожата.

Сподели в:

Коментарите са затворени