Какво се случва с кожата по време на полет

Д-р Снежана Атанасова
Дерматологична клиника ATA Derma

Знаете ли, че кожата се подлага на силен стрес по време на полет? Ще Ви запозная с основните негативни фактори за кожата и с това какво трябва и какво не трябва да предприемате преди и по време на пътуване със самолет. Ето кои са те: Сухият въздух в самолета Най-неприятното за кожата е това, че в самолета въздухът е много сух, защото постоянно работят климатици и влажността му е само 15-20%, при нормални стойности около 45%. Налягането влияе на метаболизма Когато летите повече от 2 часа, метаболизмът се забавя, в следствие на което лимфата се задържа и се развиват отоци. Ултравиолетовите лъчи Не ги подценявайте, защото когато сте в небето, сте в пъти по-близо до слънцето и съответно вредното въздействие на UV-лъчите е по-силно. Затова ако обичате да гледате през прозореца, докато летите – сложете си максимална фотозащита, а най-добре е да затворите сенника.

Какво трябва да правите преди и по време на полет:
  1. Добре е две седмици преди полет да си направите биоревитализация.
  2. Преди полета почистете лицето си и поставете подхранващ крем.
  3. Пийте повече вода и не приемайте алкохол или кафе, защото именно те засилват отоците.
  4. На всеки 20-30 минути нанасяйте балсам за устни.
  5. Не забравяйте кожата на ръцете и нанасяйте хидратиращ крем.
  6. По време на полет, по възможност се старайте да се движите и правете прости упражнения в седнало положение. Даже може да опитате и гимнастика за лице.

Какво не трябва да правите по време на полет и преди това:
  1. Не правете пилинг или агресивни апаратни процедури май-малко седмица преди пътуване със самолет.
  2. Не използвайте грим.
  3. Не използвайте термална вода, тъй като тя ще изсуши още повече кожата Ви.
  4. Не се препоръчва слагането на маски и пачове, тъй като условията не позволяват преди да ги сложите да се почисти кожата, а след свалянето им – да се нанесе подходящ крем или серум.

Коментарите са затворени