Хронична умора? Отпуската отново се оказван недостатъчна, за да се справите с този проблем?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Хроничната умора е състояние характеризиращо се с усещане за силна, необяснима умора. Засилва се след полагането на дори леко физическо натоварване, интелектуален труд или емоционален стрес. Усещането за умора е съпроводено с упадък на когнитивните функции – памет, концентрация, възможност за справяне с поставените задачи и др. Когато изпитвате хронична умора без видима причина, това е признак на изтощение, което влияе изключително зле на организма.

Към днешна дата не са установени причини за появата на хроничната умора, освен ако не е свързана с конкретно заболяване. Хората страдащи от синдрома, съобщават за чувство на умора дори и след дълъг период на почивка или сън. Ето защо ще се наложи да направите някои промени в начина си на живот, които играят важна роля за запазването на енергията.

Кои техники ще Ви помогнат да се справите с хроничната умора?
Взимайте си почивка

Колкото и работа да имате, излизайте през определен интервал от време. Това е изключително важно за здравословното Ви състояние. Не се заковавайте на работното си място с часове. Това крие рискове за здравословното Ви състояние.

Задължително се наспивайте

Ако към ежедневния стрес добавите и липса на сън, знайте, че това съсипва здравето Ви. Задължително е да си осигурите 8-часов режим на сън. Ако не дадете възможност на мозъка и организма да се възстановят, силите на тялото Ви много бързо ще започнат да се изчерпват.

Хранете се по-здравословно

Знаем, че това е споменавано многократно, но ако искате да сте здрави и да не чувствате хронична умора и липса на енергия, обърнете внимание на храната си. В 70% от случаите, тя е причинител на липсата на енергия.

Набавете си нужните витамини

Липсата на енергия може да е свързана също и с недостига на важни за организма витамини и недостиг на желязо. При спрейовете за букално приложение BetterYou TM, усвояването им е максимално бързо и ефективно. Използването на добавки под формата на спрей за впръскване в бузата е 2,6 пъти по-ефективен в сравнение с таблетките и капсулите. Подходящи са при заболявания на стомаха и червата, тъй като не предизвикват дразнене. Приложими са при хора на всяка възраст, деца и бременни.

Витамин D3

Слънцето е от съществено значение за производството на този витамин, но набавянето му може да е доста по трудно през предстоящите месеци, особено ако прекарвате целия ден на затворено пространство. Дефицитът на витамин D3 е причина за недостиг на енергия, хронична умора, болки в мускулите и дори лошо настроение. Набавянето на Витамин D3 с помощта на спрея ще бъде от полза, както за повишаване на енергията, така и за засилване на имунитета.

Витамин В12

Той е главният енергоносител и недостигът му не може да се компенсира с добра храна. Все по-често се среща специфичност (генна мутация), при която се налага да се допълва този витамин. Той е важен за образуването на хемоглобина, за функцията на нервните клетки, за сърдечно-съдовата система, за концентрацията, за мускулната сила и много други.

Букалният спрей В12 се усвоява директно в кръвта максимално бързо и ефективно. По-малко от седмица е необходима, за да се усети прилив на енергия. Подходящ е за всички възрасти и по време на бременност. Таблетните форми на В12, които минават през стомаха се усвояват в толкова незначителна част, че не може да се усети ефект, дори и след месеци приложение.

Желязо

Недостигът на желязо се характеризира с усещане за мудност, раздразнителност, слабост и липса на концентрация. Усещането за сънливост е също много типично за дефицита на желязо. При по-възрастните хора, липсата на достатъчно хемоглобин се усеща като задъхване и бързо изморяване.

Всички с подобни симптоми е добре да изследват нивата на желязо и да ги допълнят своевременно. Спреят желязо на BetterYou е подходящ както за деца и бременни, така и за възрастни. Той е с много бързо усвояване и не дразни стомаха.

И не забравяйте – Пийте много вода

Дехидратацията води до намаляване обема на кръвта, което прави доставката на кислород към тъканите по-оскъдна и клетките не функционират пълноценно. Тя може да е отговрна и за липсата на енергия и хроничната умора. Още след събуждане изпийте чаша топла вода, това ще активизира по най-добрия начин всички функции на тялото Ви.

Сподели в:

Коментарите са затворени