Хранене при разширени вени и хемороиди

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Разширените вени се образуват в следствие на слабост на стените на кръвоносните съдове. Те се наблюдават по-често при жените, отколкото при мъжете. Освен разширените вени на крайниците, трябва да се обърне внимание и на хемороидите, които също се водят разширени вени, но на ануса и ректума. Освен медикаментите и мехлемите, които се използват при тези неразположения, храненето е от съществено значение. Липсата на витамини и важни фибри, слабата физическа активност, нездравословното хране и консума-цията на алкохол, могат да влошат състоянието на пациента.

Консумирайте храни, богати на витамин С

Консумацията на пресни плодове, особено тези съдържащи витамин С, повишава антиоксидантната защита на клетките и ги предпазва от свободните радикали. Увеличава се еластичността на клетъчните стени и кръвоносните съдове укрепват.

Осигурете достатъчен прием на фибри

Фибрите в ежедневното меню са от голямо значение. Те спомагат за предотвратяването на запека, поддържат дебелото черво здраво, минимизират риска от развитието на рак на дебелото черво и поддържат кръвоносните съдове здрави.

Сподели в:

Коментарите са затворени