Идеи за свободното време

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Определено извънредното положение може да се отрази негативно както на психиката ни, така и на фигурата ни. Нека останем позитивни и използваме възможността, за да открием нови и интересни хобита, с които да запълним свободното време вкъщи. Вижте нашите идеи, с които да запазите добро състояние на духа и тялото, а защо не и да преоткриете творческата си страна с приятни занимания у дома.

Йога и тренировки

Потърсете видеа или предавания за фитнес и уелнес, за да останете физически активни дори по време на карантината. Ако не разполагате с тежести и сте начинаещи, можете да изпълнявате упражненията със собствено тегло. Бъдете креативни – можете да ползвате кухненски стол, за да стегнете корема или тренирайте с бутилки минерална вода и книги вместо с тежести. Ако имате деца, включете и тях в тренировката – ще се получи чудесно занимание за цялото семейство! Не забравяйте докато изпълнявате упражненията да отворите прозорците или излезте на терасата, за да се насладите на свежия въздух и топлите слънчеви лъчи.

Мини-градина на терасата

Всички си спомняме с носталгия детството, когато можеше да си откъснеш вкусни зеленчуци директно от градината. А защо и сега да не е така? Ако разполагате със свободни саксии, засадете на терасата чери домати или ароматни билки – босилек, магданоз, розмарин, мащерка. Ако не разполагате с такава, не се отчайвайте – можете да направите стена от дървени дъски или друга плоскост, на която да закачите кофички с пресни билки. Потърсете онлайн магазини за необходимите материали и те ще бъдат доставени директно до входната врата.

Открий художника в себе си

Още едно занимание, подходящо за малки и големи е рисуването, както и всички художествени занимания като декупаж, моделиране на глина и изготвянето на колажи. Освен че може да бъде изключително релаксиращо и приятно, ще се сдобиете и със собственоръчно направен шедьовър, който да украси дома ви.

Сподели в:

Коментарите са затворени