Болница за плюшени мечета

Ела и ни помогни да излекуваме плюшеното ти другарче!
Кога: 14.12 (събота) и 15.12 (неделя) от 10:00 до 16:00 ч.
Къде: Мол Пловдив

Болница за плюшени мечета е международен проект, организиран от студенти по медицина в страни като Великобритания, Германия, Австрия, Италия, Франция, Турция, Гърция и много други. Насочен е към деца на възраст 3-9 години. Идеята е с игри и забавления да покажем на малчуганите, че посещенията при лекаря не са толкова страшни, както и че болестта е нормална част от живота и те не трябва да се страхуват да я преодолеят.

В същото време този проект помага и на студентите да се запознаят отблизо с детските страхове и  вълнения, и да се опитат да изградят връзка лекар – пациент, основаваща се на взаимно доверие и топлота.

За девета поредна година студенти от Медицински университет – Пловдив, членове на Асоциация на студентите медици – Пловдив, Асоциация на студентите по фармация в България и Българска асоциация на студентите по дентална медицина организират събитието Болница за плюшени мечета в град Пловдив.

В деня на провеждане на събитието всяко дете трябва да донесе своята любима плюшена играчка, която ще бъде нашият “пациент”. Влизайки в ролята на родител, малчуганът ще сподели оплакванията на “детето си” и ще получи препоръки за здравето му от нашите студенти в ролята на лекари. По този начин децата се учат да говорят не само за медицински проблеми, но и като цяло да споделят.

Събитието се провежда с любезното съдействие на Mall Plovdiv, Omron, Аптеки Запад, Eau Thermale Avene, A-Derma, Бочко, Mama Natura и Splat.

Коментарите са затворени