Облекчете болката по естествен начин!

Проблемите в опорно-двигателния апарат се проявяват във все по-ранна възраст и все повече хора около и малко над 30–те си години редовно изпитват болки в кръста. Съвременната медицина предлага различни начини за намаляване на болките – от медикаменти с орално приложение, физиотерапия, рефлексология, неинвазивни и инвазивни операции, до гелове и кремове за облекчаване на болката.

През последните години тъкмо геловете и кремовете са сред най-предпочитаните средства срещу болки в лумбалната област. Те могат да се закупят без проблем във всяка аптека и то без да се налага да се представя рецепта. Освен това кремовете за външно приложение могат да се употребяват самостоятелно, и в съчетание с други терапевтични или медикаментозни терапии.     

Мускулни болки и схващане

Болката се определя като неприятно усещане и емоционално изживяване, което се появява при болест или друго действие в централната нервна система, свързано с реално или вероятно увреждане на тъканта. Най-често хората търсят помощ от лекар или съвет от фармацевт, когато изпитват определена болежка.

Най-често болката се появява в областта на врата, раменният пояс, долната част на гърба, краката и ръцете, но тя може и да е на всяко друго място. Важното е да се предприемат мерки и да се премахне факторът, който я причинява. Сред честите причини за появата ѝ са: неправилната стойка по време на работа, заседналия начин на живот, работата на компютър и липсата на физически упражнения. Може да се появи внезапно (остра болка) или да се усеща през по-дълъг период от време (хронична болка). Независимо от времетраенето, болката оказва значително влияние върху качеството на нашия живот както по отношение на ежедневните дейности, така и върху времето за почивка. При липса на сън и покой на тялото, това непременно води до влошаване на настроението. Поради това е важно и необходимо лечението да започне възможно най-бързо.

Природата ни предлага много подаръци под фрмата на лекове, едно от които е и розмаринът (Rosmarinus officinalis L.). Той е много ценно растение и още от времето на древните гърци и римляни се прилага в медицината. В продължение на хилядолетия се ползва за бързо заздравяване на рани и облекчение на обриви. Подобрява храносмилането, кръвообращението, и облекчава болката. Също така намира приложение и в козметиката и кухнята. Вечнозеленият розмаринов храст, излъчващ приятен аромат, вирее навсякъде по цялото Средиземноморие.

Фармацевтичната фирма Medis разработи ново лекарство с растителен произход, отпускано без рецепта за облекчаване на болката в мускулите – крем Rosacta®, който вече се предлага в аптеките!

Лекарственият продукт Rosacta®, представлява нов, натурален начин за облекчаване на болка и позволява на пациентите да лекуват директно източника на болка. Той действа болкоуспокояващо и същевременно регулира циркулацията на кръв в засегнатото място. Намалява отока и зачервяването, допринася за по-бързия процес на заздравяване и възстановяване.

Розакта крем, който съдържа масло от розмарин, е традиционен растителен лекарствен продукт, използван при възрастни за облекчение на слаба мускулна и ставна болка и леки нарушения на периферното кръвообращение (със симптоми като напр. студени крака).

Двойното действие на розмарина при болка в мускулите

Rosacta® е подходящ за облекчаване на лека болка в мускулите, като болка във врата и раменния пояс. Болки в горната и долната част на гърба, както и при тежест и умора в краката. Тя може да се появи в резултат на дълго седене в неправилна стойка, резки движения, заседнал начин на живот и не достатъчна физическа активност.

Rosacta® е с приятен аромат на розмарин, попива бързо, не е лепкав и не оставя мазни петна. Използването му е лесно: нанасяйте крем Rosacta® върху болезнената област два до три пъти дневно.

Литература:

  1. Assessment report on Rosmarinus officinalis L., aetheroleum and Rosmarinus officinalis L., folium EMA/HMPC/13631/2009.
  2. Rosemary oil- Rosamrini aetheroleum. Ph.Eur. 01/2008: 1846.
  3. Medis Data on file, Oct 2014.
  4. Raskovic A. et al, Analgesic effects of rosemary essencial oil and its interactions with codeine and paracetamol in mice Eur Rev for Med and Pharmacol Sci 2015;19:165-172.

Спонсорирано съдържание

Коментарите са затворени