Био Алое Вера гел – как да разпознаем качествения продукт

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Най-доброто оръжие срещу болестите е имунната ни система, затова трябва да се погрижим за нея като я подсилим. Алое вера е един от най-добрите природни имуностимулатори. В гела от Алое са открити ниски стойности на ацетилсалицилова киселина. Активната съставка на аспирина с аналгетични, противовъзпалителни и антибактериални свойства.

При избор на Алое Вера за пиене:

✅ Уверете се, че на етикета пише, че продуктът е сок или гел със съдържание на Алое Вера над 90%. (продукт, който съдържа по-малко от 10% Алое Вера, може да се нарича „Алое вера напитка“).

✅ Избягвайте продукти с преработено Алое Вера, чрез опустошителни процедури- загряване, кипене, сушене, замразяване. Те причиняват загуба на голяма част от полезните вещества и намаляват ефективнoстта му. В Европа (изключение прави Гърция, където се отглеждат плантации на о.Крит) се внася основно Алое на прах от Перу, което производителите на сокове и гелове ползват за „свежо“ и правят 100% продукти.

✅ Проверете съставките, за да се уверите, че първата съставка е гел от Алое Вера, а не вода или захар.
Има трикове от страна на някои производители, които използват фразата- „направена със 100% алое вера“, което често означава достатъчно вода със 100% Алое Вера!!! Желателно е стабилизаторите, които се ползват да са с естествен произход като аскорбинова киселина (витамин С), токоферол (витамин Е), ксантанова гума, а не синтетични.

✅ Уверете се, че съдържанието на „алоин“* в продукта, който купувате е в норми определени от Международния научен съвет по алоето (IASC).

* Алоинът е токсично вещество във вътрешността на листа, с жълт цвят, особено горчив вкус, и се нарича „жълта кръв“, защото предпазва растението от животни и насекоми.

Листото на Растението Алое Вера(Барбадензис Милър)  е покрито с дебела люспа(латекс), под която е разположена жълта отровна течност(алоин), чието предназначение е предпазване на сърцевината(гела) от вредители и насекоми.
За добиване на гел от свежи листа е необходима прецизност и умение, а за производство му в количества – машини. Гръцката фирма EVIO разполага с плантации на о.Крит, перфектни специалисти и добра техника.

Алоинът, който е отровен се отстранява по напълно естествен път на шест етапа. Не се използват филтри с активен въглен, тъй като по този начин ще се унищожат и всички фенолни съединения – хромозоли, карбонати, антрахинони, които са отговорни за терапевтичните свойства на алоето. Гелът е полизахарид, който е най-здравословната хранителна добавка, но няма да има лечебни свойства без фенолните съединения.

Слабото място на алоина е, че е водоразтворим. Там са насочени последните два етапа от правилното му отстраняване. Необходима е прецизност и търпение, перфектно измиване на листата и на гела, за да не се влоши качеството на крайния продукт. След извличане, гелът се оставя за дълго време в чиста вода.
Този акуратен и продължителен процес на добиване на качествен Алое Вера гел, определя производството на ограничени количества готов продукт, който фирма EVIO с гордост нарича чист, свеж, без консерванти домашен елексир!

Контрол на качеството:

Световен орган за контрол на чистота и прием на Алое е организацията Международен научен съвет по алоето, IASC (International Aloe Science Council). Според тази организация, максималното съдържание на алоин не трябва да надвишава 10ppm(части на милион). Тези ограничения са определени от агенцията на предпазна основа, за да се защити потребителят, тъй като няма доказателста за вреда. Важно е да се каже, че марка EVIO е с естествено премахване на алоина. Това се извършва чрез шестстепенен процес, без да се използват филтри, които отстраняват, в допълнение и много други ценни съставки.

Съществува становище на EFSA ( Европейска агенция за безопасност на храните), на което производителите в Гърция се основаваха, но което вече не се прилага (Обща лаборатория на Държавния департамент/Департамент по храните/ JUN 2018). Тези индикации се базират на двугодишно проучване, проведено от Националния център за токсикологични изследвания (TR-577). Те се извършват в  сътрудничество с Американската администрация по храните и лекарствата (FDA). По искане на Националния онкологичен институт, защот възникваха притеснения от широкото използване на алое. Заключението е, че няма норми и ограничения в приема на чист гел Алое Вера.

Качественият гел се продава в тъмна стъклена бутилка (фармацевтична).
Важно е да се разбере, че горните указания ще ви помогнат да намерите най-добрия гел или сок от Алое Вера на пазара.

Спонсорирано съдържание

Сподели в:

Коментарите са затворени